Dagens tre funderingar

Ibland blir det tid över att tänka. Idag blev det tid över tre gånger vilket räckte till dessa funderingar.

  1. Hur ska jag kunna lära barnen önskvärt beteende vid matbordet (till exempel att stoppa maten i munnen, svälja och inte slå sin bror i huvudet med en sked) när icke-önskvärt beteende (till exempel att kasta sin mugg i golvet, räcka ut tungan och samtidigt blåsa ut maten, klappa sin bror i håret med kladdiga händer) belönas med ett gapskratt från barnstolen bredvid? Att jag själv har svårt att hålla god min när de skrattar åt varandra gör matchen än mer orättvis.
  2. Hur svårt kan det vara att göra två saker samtidigt? Jag tänker att det är en bra idé att sjunga samtidigt som vi borstar barnens tänder. En rutin som hjälper oss att hålla tiden något sånär. Försöker först med alfabetssången. Slutar efter några veckor när jag inser att jag efter ungefär halva alfabetet rabblar bokstäver helt godtyckligt. Om barnen ska ha en chans i skolan är det antagligen bättre att de inte kan alfabetet alls när de börjar än att de kan det helt fel. Försöker efter tips med årets månader istället. Efter första borstningen frågar Andreas diskret om oktober har utgått ur kalendern.
  3. Om jag får ett missnöjt barn att bli glatt genom att lyfta upp det och snurra det runt, runt … Väger det upp att jag råkar välta omkull ett redan glatt barn med det missnöjda barnets ben?

4 reaktion på “Dagens tre funderingar

  1. Vi kör på två olika tandborstningssånger, den från Bolibompa (tandborste yeah yeah yeah) och den gamla Jag är en tandborste (James Holingworth (?) tror jag). Då spelar det kanske inte lika stor roll om en sjunger lite fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>