Gurkan och giraffen

Jag har denna termin gått en kurs i att skriva barn- och ungdomsböcker. Jag har gått flera skrivkurser tidigare men för första gången har jag en fiktiv romanidé som jag verkligen tror på med karaktärer, början, vändpunkter, slut och lust, lust, lust att skriva. Nu behöver jag bara de där extra timmarna. Eftersom det inte går att beställa flera timmar på dygnet försöker jag ägna några av veckans barnen-sover-timmar till att skriva väldigt koncentrerat. Hjärnan bidrar generöst genom att lösa problem och hitta formuleringar på promenader, i duschen och över diskhon. Idag har jag lyckats skriva två, nästan tre A4 och lösa en avgörande logisk knut när jag gjorde äggröra.

Får jag läsa för dig? frågar jag Andreas när barnen har somnat.
Andreas håller på att städa. Barnen har fått flera pussel och älskar att plocka ut pusselbitar men kan ännu inte lägga tillbaka dem. Alltså ligger grönsaker, exotiska djur, saker du hittar på en bondgård och vattendjur huller om buller.
Absolut! Andreas huvud dyker upp bakom soffan. Jag ska bara hitta gurkan och giraffen.

Fantasi och småbarnsrealism. Andreas, om det någon gång blir en färdig roman är dedikationen given.

3 reaktion på “Gurkan och giraffen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>