Världen under hatten

En röd torsdag skapar helg mitt i veckan. Vi har hundratals skan, borden och måsten men väljer att gå en promenad först. Vädret är bättre än prognoserna sa. Lagom varmt och disigt. Perfekt med tröja, jeans och solglasögon. Barnen i solhattar. Vi går längs bryggorna, sätter oss på ett café vid vattnet och beställer varsin räksmörgås. De små sover omlott. Jag visar Alva en svan, en hund och en motorbåt. En stund senare visar jag Elliot ett körsbärsträd och en busig fontän.

Vi handlar mat och funderar på att gå hem men sätter oss på en bänk och bara är en stund till. Alva vaknar och vill amma. Efteråt sitter hon i mitt knä, ivrigt framåtlutad. Allt jag ser är en vit solhatt. Vad tittar hon på? frågar jag Andreas. Han böjer sig fram och kikar in under brättet. Tja … dina skor, hennes fötter, bryggan. Världen.

Allt jag kommer se i sommar är två små vita solhattar. Därunder upptäcks världen.

2 reaktion på “Världen under hatten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>