Två gula knappnålar

Varje barn som föds på Södersjukhuset symboliseras av en knappnål på en tavla i korridoren. Röda nålar för flickor och blåa för pojkar. Statistik i dess enklaste form. Fast när det föds tvillingar symboliseras de av gula nålar. De hör ihop, oavsett kön. Det tycker jag känns fint.

Knappnålar

(Andreas fotade tavlan när vi förflyttades från förlossningen till BB. Jag åkte rullstol; barnen delade en liten, genomskinlig låda. Och Andreas bar på tusen väskor med saker som jag aldrig behövde.)

6 reaktion på “Två gula knappnålar

  1. Hihi! Minns också, i mitt fall, påsen med alla dom där sakerna som jag aldrig behövde…en tjock fleecejacka till exempel. Till nästa gång (om det blir någon) så vet vi i alla fall vad vi INTE ska ha med oss! Snacksen, som jag mumsade i mig under tiden på BB, kommer jag nog ta det dubbla av! : )

    • Nu blir det ju inga fler knappar för mig men om du får fler kan jag skicka med följande: Fler pyjamasbyxor och färre amningsklänningar (ja, jag hade amningsklänningar i plural). Och absolut fler chokladkakor!

  2. Det var just de gula knappnålarna min man såg när jag låg i rummet intill. Tänk att våra vägar skulle korsas. Grym sinnesnärvaro av mannen din att fota mitt i allt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>