Summan av nattugglorna …

Jag skrev just att den finaste egentid jag vet är när jag kan fokusera på en tvilling i taget. Det är sant. Men egentid i form av vuxentid är ganska skönt det med. Den gör dock att vi hamnar längre och längre från att följa devisen Sov när barnen sover. Numera somnar barnen ofta före 21. Vi somnar däremot i princip aldrig före midnatt. Så när barnen har sovit uppemot åtta timmar innan de vill äta nästa gång har jag ibland bara sovit tre. Detta blir extra märkligt med tanke på att jag har varit en morgonmänniska väldigt länge.

Min dygnsrytm ändrades helt under graviditeten. Jag anpassade mig timme för timme till barnen. Det kändes ganska naturligt. När två växande barn samtidigt sparkar mot dina revben är det rätt lätt att hålla sig för sömn. Till slut somnade jag runt 02, åt en första frukost i sängen vid sextiden och vaknade på riktigt först efter normal lunchtid*. Nu har barnen lärt sig att somna i skaplig tid. Kvar sitter jag som en tjurig unge som är för pigg för att gå och lägga sig.

* Min mest imponerande sömninsats i detta liv kommer antagligen vara hur länge jag sov dagen för igångsättning. Jag skulle ringa till Södersjukhuset prick klockan 12 för att få veta vilken tid vi skulle vara där. Jag räknade baklänges – dusch, ordentlig frukost och en sista bild på magen – och ställde larmet på 11. Jag har haft sömnproblem i halva mitt liv men natten till förlossningen sov jag alldeles utmärkt.

3 reaktion på “Summan av nattugglorna …

  1. Känner igen mig. Speciellt det att man inte går och lägger sig när barnen somnat. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>