Stockholmsvinter

Det är kallt idag. Men det ska visst vara okej att gå ut ändå. Det vet jag, för jag har frågat.

När vi gick hem från BB var det sex plusgrader. När vi skulle på återbesök senare samma vecka var det bara fyra. Eftersom jag ändå pratade med en barnmorska på Södersjukhuset samma morgon passade jag på att fråga om det var något vi skulle tänka på när vi tog ut de små i vagnen. Barnmorskan svarade torrt Det finns barn i Norrland också, vet du. Och i Sibirien evakuerar de barn först när det är minus 50. Jaha.

Alva 1/12

P.S. Ja, jag har bott i Stockholm i hela mitt liv. Och min smärtgräns går antagligen betydligt tidigare än barnmorskans men jag kan ju alltid skylla på att fleeceoverallen från Lindex nog inte är anpassad för sibirisk kyla.

7 reaktion på “Stockholmsvinter

  1. Intressant! Barnmorskornas attityd till nyblivna föräldrars frågor har tydligen inte ändrats på 30 år…

  2. Ja den barnmorskan verkar ju vara en munter typ. Hon ska väl vara glad att du är rädd om dina små.

  3. Oj, nu var jag nog otydlig! Barnmorskan var faktiskt inte snäsig. Det var mer ”torr” som i rätt skön humor. Blev rätt roligt i verkligheten eftersom hon själv hade norröverdialekt och det fortfarande var plusgrader ute – och sol … Nästan alla vi träffade – och vi träffade många – på SÖS för övrigt fantastiska så, LG, tack och lov verkar det ha hänt en hel del sedan jag såg dagens ljus på sjuttiotalet (också på SÖS)!

  4. Eller … tänk om jag missförstod och ni förstod. Jag lade på och tänkte att det var en kvinna med humor och hon lade på och tänkte att nu fick den där stockholmaren allt så hon teg ;-) Humor, särskilt torr sådan, är knepig.

    Nu ska vi i alla fall göra ett gå-ut-försök. Barnen i nya fleeceoveraller och tjocka, dyra åkpåsar. Jag i ihoplånade kläder från Andreas träningslåda.

  5. Ha ha, tycker det låter som härlig torr humor jag. Men det är klart man får vara orolig nybörjare när man har små nyfödda. Inga frågor är för dumma, och de har säkerthört det mesta förr. Vi har nyss kommit in från en (kort) stunds lek ute i kylan och snön, -15 grader här idag. #riktiganorrlänningarfryserinte ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>