Sömn i tre akter

Idag har varit en av mina mindre harmoniska mammadagar. Båda barnen har varit förkylda, ledsna och gnälliga i överkant. Dagens bildskörd ger dock en annan historia.

Morgon. Elliot somnar efter frukost på min huvudkudde. Länge ligger jag och snusar honom i nacken. Ligger nära, nära och lyssnar på hans andetag. Han snurrar runt och vi hamnar nos mot nos. Precis när jag ska fotografera honom ler han i sömnen.

Elliot_1

Middag. Eftermiddagen är rekordgnällig. Jag bär Elliot i sele och försöker roa Alva i gåstål. Jag sjunger oss igenom sångpåsen som mina kollegor gav oss i veckan. Jag testar än det ena, än det andra. När jag ska byta på Alva sätter jag Elliot i matstolen precis utanför badrummet. Så snart jag vänder mig mot honom igen inser jag att jag har glömt att testa middagslur.

Elliot_2

Kväll. Andreas kommer hem. Barnen äter, badar och så somnar de igen. Elliot sparkar av sig sitt täcke och kramar sin kanin. Dagens gnäll är glömt.

Elliot_3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>