När jag var liten …

Barnen sover en stund på en filt på golvet. Bredvid Elliot ligger en stor ljusbrun mjukishund. Alva är omringad av en rödbrun nalle och en gråvit kanin med lena öron. På tevebänken väntar två dromedarer på att tvättas innan de ska presenteras närmare.

Jag hade ett stort antal mjukisdjur när jag var liten. En period var jag rädd att det bodde en häxa i klädkammaren och ville ha alla djuren runt mig i sängen. Då tror jag att de var långt över femtio … De flesta skulle jag inte känna igen idag medan jag minns andra mycket väl.

Stolen på bilden är uppskattningsvis cirka sjuttio, åttio år och började troligen som ett skyltexemplar på NK. För mig är det stolen som stod i badrummet hos min älskade farmor. På den tiden var den grönmålad och hjälpte mig att jag nå upp till handfatet när jag skulle borsta tänderna. Aporna bodde hemma i min säng. De har kardborrehänder och klamrade sig fast vid varandra. Jag döpte dem till Puss och Kram. Nu står de i vårt vardagsrum och väntar på att ett barnrum ska ta form.

Jag tittar på hunden och nallen och kaninen och dromedarerna. Är det några av dessa nallar som kommer bli ihågkomna ett helt liv?

Saker jag minns

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>