‘Lyx’ och ‘egentid’

Idag har vi haft en lyxig eftermiddag. Det betyder inte riktigt samma sak som det gjorde innan. Idag var min lillasyster här i flera timmar. Det innebar att jag hann dricka två koppar te medan de fortfarande var varma och äta lunch ungefär den tid jag hade tänkt mig. Det är lyxigt.

Framför allt innebar besöket egentid. Egentid har inte heller samma innebörd längre. Jo, det finns vanlig egentid också. Den har jag just nu. Jag surfar, bloggar, dricker te och äter vindruvor. Alldeles strax kommer jag ropa på Andreas och fråga om inte han vill krypa upp med mig i soffan och slötitta på Netflix och äta ännu fler vindruvor. Men den egentid som avlastning innebär är något annat. Den innebär att jag kan fokusera helt på ett barn i taget. Jag kan sitta och kramas länge med Alva och leta upp en spegel och spana på den där lilla människan som också har rödvitrandig heldress och är så klockren på att härmas. Sedan får jag gå lägenheten runt med Elliot på armen och lukta på en rosa ros som börjar sloka på köksbordet, detaljstudera de färggranna bokryggar som alltid fångar hans blick och se när han med klumpigt grepp knuffar till en lampa som egentligen är en övervintrad julstjärna på fot. Just nu är det den finaste formen av egentid jag vet.

Anna och Elliot 16/2 2013 

3 reaktion på “‘Lyx’ och ‘egentid’

    • Ja, det är väldigt mycket värt. Vi brukar titta på den vackra glaskulan som hänger i fönstret också och pratar om er då. Stor, stor kram tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>