Just, just nu

En ganska skör morgon. Trött och tid att passa. Behöver Alva äta en gång till? Ska jag klä dem först? Hinner Elliot sova klart om han somnar i sängen? Kommer det börja regna? Passar verkligen det där regnskyddet vagnen? Det är förbjudet att vela. Tvillingar och en tid att passa medger inte det. Men jag hinner ändå.

Senare:
Babyrim på biblioteket. Skira såpbubblor. Förundrade barn som följer med blicken. Sånglekar. Baka, baka liten kaka och baka in deltagarnas namn i ramsor. Efteråt en långsam, långsam promenad hem. Folktomt trädäck längs grått vatten. Torr vass och enstaka isflak. Den lite sköra känslan från morgonen är kvar. Sovande barn i vagnen. Mörka ögonfransar snuddar vid bleka kinder.

Ännu senare och just nu:
Har lyckats både äta själv och mata två. Elliot sover i den elektriska gungan. Hans låga snusande hörs genom vargsången från Ronja Rövardotter som söver Alva. Du varg, du varg kom inte hit … Hon somnar mot min hals.

Och så en stark känsla mitt i allt det sköra Just, just nu är jag där jag drömde om att vara.

8 reaktion på “Just, just nu

  1. Så vackert! Precis den känslan får jag ibland också, en kort frekvens i allt tvillingkaos. Då vill jag stanna upp och stoppa den i en liten burk som jag kan plocka fram en grå och lite tung dag. Tack för en fin blogg!

  2. Vill verkligen också säga det. Läste en gång till för det var så himla fint skrivet. Vackert.

  3. Du fångar alltid mina tankar och sätter ord till dem! ”Förbjudet att vela”. Så sött och så sant. Och ändå är det precis det man gör. Man planerar och tänker och velar och ändrar sig… Kläder nu ( de kräks säkert när de äter) eller sen (tänk om de somnar när de äter)… Ska jag lägga i sängen (sover ju bättre där) eller i vagnen (han kanske inte hinner sova klart annars)?… Osv osv osv…

    • Tack – vilken fin återkoppling! Och skönt att veta att jag inte är ensam i velandet ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>