Gör om, gör rätt

I fredags bestämde vi oss för att gå en promenad och klara av de sista julklappsköpen. Beslutet togs ”spontant” – vilket numera betyder ”samma dag”. Vi började göra barnen i ordning vid ett och kom ut halv tre. Då hade jag hunnit förlägga min mössa och tagit det felaktiga beslutet att slopa underställ. Vi tog den mysiga vägen längs vattnet istället för den raka vägen som inte var avstängd. Innan vi ens var över på Söder var det mörkt. Och snön yrde. Och gatorna var nästan oframkomliga med tvillingvagn. Och jag frös. Och slank än hit och än dit när jag spanade efter istappar från hustaken. Och blev på allt sämre humör och skyllde på vädret tills jag insåg att jag hade glömt att äta lunch och led av blodsockerblues å det bestämdaste. Det slutade med att den enda butik vi hann besöka var Pärlans konfektyr där det var hysteriskt mycket människor och allt färre kolor. Sen gav vi upp och gick hem.

Visserligen är Pärlans kolor värda mycket besvär men det här var på gränsen. Igår tänkte vi om. Andreas fick en lista med det vi behövde handla och på tre timmar avverkade han hela listan och mer därtill – och klippte sig julsnygg. Jag och barnen stannade hemma. Under dagen hann vi bada, äta frukost, lunch och middag, slå in nästan alla paket och sitta framför fönstret och få dagsljus. Andreas kanske inte får någon julklapp förrän efter julhelgen och att vi ska hinna införskaffa en gran känns alltmer osannolikt. Men så här harmoniska var vi inte i fredags.

Anna, Alva, Elliot 22/12 2012

5 reaktion på “Gör om, gör rätt

  1. Vilket underbart bildcollage. Trist att du fick en sån trist dag och vilken underbar man du har i Andreas och han har ju en lika underbar fru i dig. Hoppas ni får en underbar jul trots att Andreas inte får sin julklapp i tid. Kram Lena

    • Tack! Nåja, han fick en påse med de godaste kolorna i världen och två handskrivna/-ritade presentkort ;-) Kram

  2. Fina bilder, du ser oförskämt pigg ut Anna! Vad stora dom ser ut redan barnen, inte så yttepyttiga och ”lealösa” längre?

    • Tack fina Frida! Andreas är ju fortfarande hemma och vi jobbar hårt på att dela upp nätterna så jag får en del riktigt skapliga nätter. Och på dagarna är de glada så länge de får mat när de är hungriga så vi är (ta i trä) väldigt förskonade från skrik och gråt. Visst har de vuxit! Inte vägt dem sen Lucia men jag gissar att de nu väger strax under och strax över 4,5 kg. Hoppas vi kan ta någon promenad efter årsskiftet så får ni ses på riktigt ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>