Ge mig en tillräckligt stor filt

Det är fredagsmorgon. Som vanligt låter jag barnen ligga på mage medan jag gör frukost. De tränar på att lyfta på huvudet och har den senaste tiden börjat rulla runt till rygg. Elliot är starkast i nacken och rullade runt några veckor före Alva. I vanliga fall lägger jag dem i babygymmet, eller en i gymmet och en på ett litet lapptäcke bredvid. Utrymmet räcker för deras tänkta konster. Idag lägger jag dem istället på en stor filt vid fönstret. Sida vid sida.

Alva och Elliot 15/2 2013Jag hämtar telefonen och tar en bild. Utemolnen ger vackert ljus och det blir effektfullt med en vit och en svart pyjamas. Elliot lyfter på både huvud och fötter. Högt, högt. Som en omvänd brygga. Alva håller huvudet närmare golvet. Men hon har redan hunnit röra sig lite i sidled.

Jag går och sätter på tevatten. Tillbaka vid fönstret har Alva, som brukar ligga ganska stilla i det lilla babygymmet, förflyttat sig igen. Jag tar ytterligare en bild. Häller upp mjölk och rågfras. Kommer tillbaka. Alva kämpar på. Medan Elliot ligger där han ligger och jobbar uppåt förflyttar sig Alva som en liten klockvisare. Benen rör sig från klockan tolv till ett, till två, till tre. Hon greppar filten, drar sig vidare, släpper taget och tar nytt grepp. Senare får jag plocka bort ludd mellan hennes små fingrar. Jag får svårt att slita blicken och mina rågfras blir mjuka. Jag vet att jag öser lika mycket beröm över båda barnen men jag kan ändå inte låta bli att tänka Titta på mig mamma! Jag lyfter inte huvudet lika högt och jag rullar inte lika lätt men jag kan något helt annat. Ge mig bara en tillräckligt stor filt!

Älskade ungar, jag ska göra mitt bästa för att alltid ge er tillräckligt stora filtar.

6 reaktion på “Ge mig en tillräckligt stor filt

  1. Det märks att ni gör allt rätt för era små. <3 Det är så härligt att läsa din blogg och se på bilderna hur fort dom växer :)

    • Jag har känt att det varit svårt att hinna med att låta dem ligga så mycket på mage (de orkar ju inte så länge i taget och jag vill inte sitta och amma en när det andra blir ledsen) men försöker få in några pass per dag. Men som skrivet – se till att ge ordentligt med utrymme! Hon kanske vill göra något helt annat än du tänkte dig ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>