Att vara i en bubbla

Att vara i en bubbla. Så beskriver många den första tiden med barn. Jag har tänkt en del på ordet. Vad en bubbla innebär. Att få barn liknar ingenting som jag tidigare har upplevt. Men att vara i en bubbla är lite mer bekant. Så skulle jag nämligen beskriva den bröllopsresa Andreas och jag gjorde 2007. Så här skulle den kunna sammanfattas i bilder:

Resebubbla 2007

Vi reste genom Nya Zeeland och Australien i åtta veckor. Vad det har gemensamt med att tillbringa all sin vakna tid i hemmet med två små barn? Då latade vi oss på stränder, simmade med delfiner, surfade, seglade, klättrade på glaciärer, vandrade, pussades i parker, gick vilse på Sagan om ringen-berg i dimma, åt så många hotellfrukostar att jag inte kom i mina jeans när vi kom hem och så vidare och så vidare tills jag blir avundsjuk på mitt yngre själv. Nu matar vi små barn, badar små barn, byter på små barn, klär på och av små barn, försöker söva små barn och väcks av små barn. Ungefär så. Ändå finns det några gemensamma nämnare. Jag upplever något som jag har drömt om väldigt, väldigt länge och som jag vet att jag aldrig kommer uppleva igen. Jag har ett extremt starkt fokus på nuet men vet att jag kommer minnas denna tid så länge jag lever. Och varenda dag när jag vaknar slås jag av tanken Tänk att man kan vara så här lycklig.

(På ytan har bröllopsresan och bebisbubblan nog bara två saker gemensamt. Vi tar väldigt många bilder och jag kommer inte i mina jeans.)

3 reaktion på “Att vara i en bubbla

  1. Jag blir glad ända in i hjärteroten av din/er blogg Anna, era båda resor är så vackra. Och er lycka är så ren. Som sagt, åter en gång TACK för att ni delar med er.

    • Åh, tack Sandra för dina underbara kommentarer! Får krama lite extra på dig imorgon! ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>