Är det tvillingar?

Jag är med i några forum för tvillingföräldrar på Facebook. Där diskuteras ibland vilka frågor och reaktioner man som tvillingförälder har fått. En kvinna blev till exempel tillfrågad av en okänd person i en matbutik Duschar ni tvillingföräldrar? Eftersom vår tid med tvillingar inskränker sig till vinter, vinter, vinter har jag ingen egen erfarenhet. Eller lite erfarenhet har jag i och för sig.

Erfarenhet 1:
Grannarna i förra huset blev plötsligt väldigt pratglada.
Medelålders man som jag inte tidigare har pratat med på väg in i hissen, över axeln: Jaha, har ni fått barn. Grattis.
Jag ståendes med en liggdel som då rymde båda barnen: Tack. Ja, två faktiskt.
Medelålders man som jag inte tidigare har pratat med släpper hissdörren, nu över min axel: Är det tvillingar? Oj, grattis! Vad är det? Vem är vem? Är de lika? Hur är det? Är de snälla? Skulle ni flytta? När då?

Erfarenhet 2:
Jag ringde runt till olika försäkringsbolag och ville ha uppgifter om barn-, hem- och bo-kvar-försäkringar. Alva och Elliot sov men skulle snart vakna och jag ville därför avsluta samtalen snabbt. Axplock ur ett av samtalen:
Säljaren: Är det vanligt med tvillingar? Jag kämpar tappert … Är det ärftligt? … för att styra … Är de för tidigt födda? … tillbaka samtalet … Visste ni om det? …  och få prisuppgifter, villkor och totalsumma ... Är det enäggs- eller tvåäggs? Det gick sådär.

Jag har längtat så efter att få barn att jag mer än gärna svarar på samma sak flera gånger. Fast idag postades en länk till detta klipp i ett av tvillingföräldraforumen. Då blev jag aningens orolig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>