9000 magiska stunder

Libero har en reklam på baksidan av föräldratidningar just nu. Den handlar om att det ska vara mysigt och härligt att byta blöjor. En magisk stund att bara vara ”vi två”.

När du är själv hemma och ska byta blöjor på tvillingar faller lite av den magiska tvåsamheten. Jag försöker dela uppmärksamheten mellan barnet på skötbordet och barnet som väntar men ändå följa alla råd om att göra skötstunden språkutvecklande och mysig. Det slutar ofta med att jag far med huvudet som en stressad seriefigur. Alva, ska vi knäppa upp din pyjamas … Har du en pyjamas med zebror idag? Tycker du om zebror? Elliot, har du sett att Alva har zebror på sig idag. Du har spöken på din … Elliot, vart ska du ta vägen? Se upp så att du inte krockar med papperskorgen … Alva, de rena blöjorna kan ligga kvar där. Inte det? En … Nähä, de ska vara skrynkliga. Vill du … Jag ska … Elliot, kan du … Alva, jag ska bara blöta några pappersservetter. Nu torkar jag dig under hakan. Kittlas det? Åh, ditt skratt är så … Elliot, vart är du på väg? Vänta lite Alva, jag måste bara …Oj, fick du tag i alla servetter nu. Behöver du alla servetter eller kan jag ta några? Ska vi sjunga istället? Imse, vimse … Elliot!

Sedan några dagar tillbaka har Alva bestämt att hon alls inte vill ligga på rygg utan på mage och att hon alls inte vill ligga på skötbädden utan bredvid. Enligt Liberos reklam kommer jag byta på min bebis ungefär 4500 gånger. Jag ser fram emot 9000 magiska stunder.

3 reaktion på “9000 magiska stunder

  1. Haha, här är det 9000 jobbiga stunder. ”Har du bajsat W? Duktig att du kommer och drar mamma i byxbenet, kom ska vi byta, ligga stilla här, jasså inte, nej inte stå där, ligga, hej A, kommer du också, vad trevligt, W behöver en ny blöja, gör du också det, W nya blöja ligger bra där bredvid honom, okej nu ligger den bra vid badkaret, nej inte dra brorsan i håret, nu torkar mamma W, duktig du är som ligger stilla, nej A inte ställa sig på brorsan…..”

  2. Haha! Jag är också lite skeptisk till den där reklamen, och minns tillbaka på blöjbytena för min nu tvåårige Alfred – och känner väl också att det kanske inte kommer bli helt magiskt när tvillingarna i min mage ska komma ut i höst…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>